POLITIKA PRIVATNOSTI

Opšte informacije

Privatnost korisnika shvatamo veoma ozbiljno. Zbog toga što prikupljamo različite vrste informacija o posjetiocima sajta, želimo da razumijete uslove pod kojima snimamo, čuvamo i koristimo Vaše podatke. Politika privatnosti koja je pred Vama opisuje informacije koje prikupljamo, kako ih koristimo i kako ih mijenjamo. Ova Politika privatnosti punovažna je u okviru cijelog sajta www.bth.ba bez obzira da li su podaci naše vlasništvo ili nekog našeg partnera.

Izjava o prikupljanju ličnih podataka

Obavezujemo se pružati zaštitu ličnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su neophodni za ispunjenje naših obaveza; informišemo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovno dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni sa lista koje se koriste za marketinške kampanje.
Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši zaposleni i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite
privatnosti.

Informacije koje prikupljamo

Prilikom prikupljanja ličnih informacija od strane korisnika, naš primarni cilj je da Vam omogućimo najbolje i najefikasnije sadržaje i servise. Za nekoliko servisa u okviru sajta potrebno je dostaviti lične informacije u cilju funkcionisanja servisa. Ovde spadaju sve informacije koje ostavljate prilikom popunjavanja formi na sajtu, odnosno prilikom procesa kupovine kao i pretplate na email newsletter. Podaci koji su neophodni prilikom kupovine na sajtu su: ime i prezime, adresa elektronske pošte (e-mail), kontakt telefon, mjesto i adresa stanovanja i poštanski broj.

Obavezujemo se da sve prikupljene podatke nećemo davati na korišćenje trećim licima.

Prikupljanje informacija

Kada posjećujete stranice na našem sajtu, a niste se registrovali za neku od naših online usluga, to činite anonimno. Tom prilikom ne prikupljamo Vaše lične informacije, kao što su ime i prezime, adresa, telefonski broj ili adresa elektronske pošte. Međutim, naš softver koristi tzv. kolačiće (cookies) za prikupljanje informacija o načinu korišćenja internet stranica. Na grupnoj osnovi se prikupljaju i prate informacije o serveru na koji je priključen Vaš računar, vrsti Vašeg internet čitača (npr. Firefox, Chrome ili Internet Explorer), i o tome jeste li učestvovali u anketi. Ove se informacije koriste za ograničavanje glasanja sa iste IP adrese, odnosno kreiranje statističkih podataka o internet pretraživačima.

Takođe, u analitičke svrhe koristimo Google Analytics softver, koji sam po sebi prikuplja podatke o posjetama, ponašanju, navikama i slično. Kako on nije u našem vlasništvu, za anonimnost i sigurnost tih podataka ne možemo garantovati niti se smatrati odgovornim.

Registracija za online proizvode i usluge

Kako bismo mogli da Vam omogućimo da kupite određeni proizvod iz naše online prodavnice, neophodno je da nam date lične informacije poput imena i prezimena, poštanske i elektronske adrese i eventualno broj telefona za moguću korespodenciju, učestvovanje u online anketama ili primanje obavještenja o novim proizvodima i akcijama. Ovi podaci su nam neophodni kako bismo mogli da sprovedemo Vašu kupovinu do kraja.

Upotreba informacija

Nije isključeno da ćemo iskoristiti informacije koje ste nam dali da bismo, npr. pružili neku uslugu, izmjerili interesovanje klijenata za različite usluge koje nudimo i obavijestili Vas o svojim proizvodima i uslugama. Ako nam date svoju adresu elektronske pošte, ili ste već to pre učinili, ili je saznamo iz nekog drugog izvora, možda ćemo Vam slati ponude elektronskom poštom. Takve se ponude mogu utemeljiti na informacijama koje ste nam poslali tokom prve transakcije ili kroz ankete na našem sajtu. Kada Vam šaljemo poruke elektronskom poštom, možda možemo utvrditi informacije o Vašoj adresi elektronske pošte npr. možete li primati grafički obogaćene html poruke. Ako je Vaša adresa podešena tako da može primati poruke u html formatu, moguće je da ćemo Vam slati grafički obogaćene html poruke elektronskom poštom.

Molimo da razumijete da Vašu adresu elektronske pošte ne razmjenjujemo sa svojim poslovnim partnerima. Moguće je, međutim, da ćemo Vam slati ponude u ime svojih poslovnih partnera. Imajte na umu da je moguće, ako iskoristite neku ponudu poslovnog partnera i postanete njegov klijent, da će Vam oni nezavisno od nas slati ponude. U tom slučaju ćete ih posebno morati obavijestiti ako ubuduće ne želite primati njihove ponude.

Naš je cilj slati ponude za koje vjerujemo da su klijentima relevantne i vrijedne. Ponude se izrađuju i vode u skladu sa strogim uslovima osmišljenima da bi se zaštitile sigurnost i privatnost ličnih informacija naših klijenata. U svakom trenutku možete se sami odjaviti (opt-out) sa newsletter liste klikom na link koji postoji u svakoj poruci poslatoj od strane našeg tima zaduženog za newsletter.

Djeca

Mi ne koristimo stranice našeg web sajta za namjerno prikupljanje podataka od djece ispod 14 godina, niti za prodaju proizvoda ili usluga istima.

Izmjene Politike privatnosti na našem web sajtu

Sve izmjene Politike privatnosti biće objavljene ovde kako biste bili u potpunosti obaviješteni o zaštiti privatnosti koju nudimo i mogućnostima odabira koje su Vam na raspolaganju u pogledu našeg korišćenja ličnih informacija za marketinške svrhe.

Za sva pitanja u vezi sa vašom privatnosti prilikom posete ovog sajta, možete uputiti popuniti kontakt formu na našem sajtu.

Košarica
Prijava

Nemate račun?

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj web stranici. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.